Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Diecézní setkání mládeže 2011

Datum publikace5. 4. 2011, 14.30
TiskTisk

Biskupové českých i moravských diecézí se setkají s mládeží v sobotu 9. 4. 2011 nebo před Květnou nedělí 16. 4. 2011 v rámci oslav XXVI. světového dne mládeže (SDM) na diecézní úrovni. Tato setkání jsou zároveň přípravou na celosvětové oslavy SDM se Svatým otcem v Madridu 16. - 21. 8. 2011. Mottem setkání jsou slova: V Kristu zapusťte kořeny, na něm postavte základy, pevně se držte víry.

BRNO: 16. dubna v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně

Program již jednadvacátého Diecézního setkání mládeže s biskupem Vojtěchem Cikrlem začíná v 8.30 hodin a potrvá do 16.30 hodin. Mladí věřící, kterých se do Brna v posledních letech sjíždí přes dva tisíce, se mohou  těšit na katechezi otce biskupa a nabídku šestnácti skupinek na rozličná témata (O Bibli, Křest - nejlepší smlouva mého života, Za panenství se nemusíš stydět, Rok na indickém venkově, …). Po obědě následuje pestrý program, jehož vyvrcholením bude slavnostní bohoslužba ve 14.45 hodin.

 

ČESKÉ BUDĚJOVICE: 15. – 16. dubna v Prachaticích

Páteční večer bude zahájen mší svatou v 17.00 hodin v kostele. Večerní program bude začínat v 18.30 hodin v prachatickém Národním domě přednáškou Kateřiny Lachmanové. Poté bude následovat koncert slovenského zpěváka Richarda Čanakyho & F.B.I.

Sobotní dopoledne začne katechezí otce biskupa Jiřího Paďoura od 9.00 hodin v Národním domě. Odpoledne bude završeno společným programem a mší svatou v 15.30 hodin v kostele. Předpokládaný konec bude v 17 hodin.

Setkání se koná u příležitosti oslav 200. výročí narození Jana Nepomuka Neumanna

 

HRADEC KRÁLOVÉ: 16. dubna v sále Filharmonie v Hradci Králové

Zahájení v 9.00 hodin. Katechezi bude mít P. František Blaha, SDB. V 15.00 hodin bude sloužena mše svatá v katedrále Svatého Ducha. Jako bonus mohou mladí lidé shlédnout v 17 hodin v kostele Panny Marie divadelní představení 'Moravské pašije' v podání Víti Marčíka. Polední občerstvení zajištěno.

 

LITOMĚŘICE: 15. – 16. dubna v kině Máj Litoměřice

V pátek v 18.00 hodin bude sloužena mše svatá v kapli Diecézního domu kardinála Trochty (DDKT). Po večeři se vypravíme na křížovou cestu na Radobýl, cestou zpět budeme hrát hru. V sobotu se v 9.00 hodin sejdeme v kině Máj. Od 9.30 hodin vystoupí speciální host programu Pavel Fischer, nositel řádu svatého Karla a řádu čestné Legie. Odpoledne budou na programu skupinky a v 15.30 hodin pontifikální mše svatá v katedrále svatého Štěpána. V 17 hodin poděkování a závěr setkání.

 

OLOMOUC: 16. dubna v katedrále sv. Václava v Olomouci a v bazilice Panny Marie na Svatém Kopečku

Zahájení v 8.45 hodin a katecheze otce arcibiskupa Jana Graubnera proběhnou v katedrále sv. Václava v Olomouci. Poté se účastníci vydají na pouť do baziliky Panny Marie na Svatém Kopečku, kde na ně bude čekat zajímavá nabídka různých workshopů a přednášek. Vrcholem programu bude závěrečná mše svatá v 15.00 hodin s otci biskupy. Oproti setkáním v minulých letech se také chystá předprogram a to 'Živé pašije' v muzikálovém zpracování na pátek 15. dubna ve 20 hodin v kostele Panny Marie Sněžné v Olomouci.

 

OSTRAVA-OPAVA: 8. – 9. dubna ve Štramberku

Součástí pátečního programu na náměstí bude 'festiválek' v rámci, kterého vystoupí kapela Credenc a ochotníci z Litomyšle s muzikálově zpracovanými pašijemi. Sobotní program bude pokračovat dopoledním blokem workshopů, po kterých bude následovat oběd. Setkání bude zakončeno putovní křížovou cestou, která bude začínat ve 14 hodin na náměstí. V 15.00 hodin bude sloužena mše svatá s otcem biskupem v přírodě (Kamenárka).

 

PLZEŇ: 15. – 16. dubnasalesiánském středisku mládeže Plzeň-Lobzy

Již tradičně se v pátek uskuteční křížová cesta v ulicích města Plzně. Zahájení setkání bude v 18.00 hodin v katedrále sv. Bartoloměje v Plzni. V sobotu bude pokračovat program od 9.30 hodin v Salesiánském středisku mládeže v Plzni-Lobzích (Revoluční 98). Nebude chybět modlitba, setkání se zajímavými hosty např. s doc. PhDr. Mireií Ryškovou, Th.D. Po celou dobu bude přítomen otec biskup František a hudební skupina Quo vadis. Vrcholem celého dne bude mše svatá ve 14.00 hodin, která začne radostným průvodem s ratolestmi.

 

PRAHA: 9. dubna v Salesiánském centrum Praha-Kobylisy

Setkání proběhne v sobotu od 9 – 18 hodin. Dopoledne se můžete těšit na setkání s otcem arcibiskupem Dominikem, katechezi P. Michaela Špilara. Poté budou následovat přednáškové skupiny. Mladé lidi mohou oslovit tato témata:  I Ty zemřeš, Když drhne modlitba, Jak poznat a využít své dary, Jak najdu toho pravého, tu pravou, to pravé, Jak být křesťan a nebýt mimoň a další. Odpolední program bude ve znamení pestré nabídky aktivit. Setkání vyvrcholí společným slavením mše svaté v 16.15 hodin. Od 18.30 hodin vás zveme na koncert křesťanské hudební skupiny Blabovy stromy.

Autor článku: Ing. Markéta Jírů
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou