Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

YouCat - křesťanská víra vysvětlená jazykem mladých lidí

Datum publikace6. 4. 2011, 14.30
TiskTisk

V německém Mohuči byl představen katechismus pro mládež, zvaný YouCat, který byl sepsán v německém jazyce a vychází s předmluvou Benedikta XVI. u příležitosti Světového setkání mládeže, které se bude konat ve dnech 18. až 21. 8. 2011  v Madridu. Tento katechismus vyjde v 25 jazycích včetně češtiny.

Mohuč: 'Křesťanská víra vysvětlená jazykem mladých lidí,' – těmito slovy charakterizoval nový katechismus kardinál Karl Lehmann. Ředitel nakladatelství Pattloch, které knihu vydalo, Bernhard Meiser hovořil o tomto díle v superlativech jako o 'největším křesťanském edičním počinu na světě'. Pozitivně se vyslovil také předseda Federace mladých katolíků (BDKJ), O. Simon Rapp, který zdůraznil, že 'katechismus pojednává srozumitelným jazykem o zásadních otázkách naší víry, ale také o tématech, která se pojí především k životnímu stylu mladých'. Nový katechismus je podle něho jedním z faktorů, které mohou mládež přitáhnout k církvi.

V českém jazyce by měl katechismus pro mladé vyjít zítra v Karmelitánském nakladatelství. Jeho oficiální představení se uskuteční na tiskové konferenci v pondělí 11. dubna 2011.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou