Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Apoštolský vikář Libye chválí Turecko

Datum publikace7. 4. 2011, 13.30
TiskTisk

Biskup Giovanni Innocenzo Martinelli 5. dubna 2011 s potěšením kvitoval jednání ministerstev zahraničí Turecka a Libye o možnostech uzavření příměří v Libyjské občanské válce. Benedikt XVI. zopakoval svůj mírový apel.

Ankara(TR)/Tripoli(LAR): 4. dubna 2011 se v Ankaře uskutečnilo setkání zástupce Libyjského ministra zahraničí Abdeltiho Laabidi s tureckým ministrem zahraničí Ahmetem Davutoglu, jehož předmětem byla otázka možností uzavření příměří mezi Libyjskými rebely a vládními silami Muammara Kaddáfího. 'Zdá se, že Turecko zaujalo dobrou pozici,' komentoval setkání tripolský apoštolský vikář, biskup Giovanni Innocenzo Martinelli. Kladně tak zhodnotil zprostředkovatelské snahy Turecka o brzké dosažení příměří v Libyi.

'Pokud chceme najít řešení krize v této zemi, musíme identifikovat všechny její důvody. Příkoří nejsou činěna jen na jedné straně a s režimem stále ještě mnoho lidí souhlasí. Libyjské rádio stále šíří zprávy o celosvětových protestech na jeho podporu,' upozorňuje biskup Martinelli.

Papež Benedikt XVI. na včerejší generální audienci vyzval Libyi a Pobřeží slonoviny k ukončení krveprolití. Vyslal 'novou vroucí prosbu všem stranám, aby začaly pracovat na mírovém dialogu' a varoval, že 'násilí a nenávist jsou samy o sobě porážkou'. Tripolský apoštolský vikář vnímá papežovu výzvu jako 'další povzbuzení diplomacie, aby se nevzdávala svých sil a uchovávala naději na smíření při životě'.

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou