Lupa
Obsah Obsah
Portál

Zahájena činnost 'Caritas in veritate' v Evropě

Datum publikace7. 4. 2011, 16.30
TiskTisk

Komise 'Caritas in veritate' při Radě evropských biskupských konferencí (CCEE) se sešla 5. dubna 2011 v Bruselu, aby načrtla základní směrnice týkající se své budoucí činnosti. Hlavním zdrojem inspirace pro ni je sociální učení encykliky Benedikta XVI. Caritas in Veritate.

St. Gallen(CH)/Brusel(B): Rada evropských biskupských konferencí (CCEE) ve středu 6. dubna 2011 informovala o bruselském zasedání komise 'Caritas in veritate', která se soustředí na realizaci sociálního učení církve s důrazem na nejnovější sociální encykliku. Po hloubkové metodologické analýze s cílem zajistit organickou spolupráci s ostatními sociálními institucemi evropské církve se členové komise již soustředili na plánování konkrétní činnosti.

Komise 'Caritas in veritate' se v září 2012 sejde v chorvatském Terstu se zodpovědnými za pastorační a sociální práci církve z jednotlivých biskupských konferencích. Na rok 2013 pak plánuje '2. katolické sociální dny pro Evropu'. Její další samostatné zasedání proběhne v září tohoto roku v albánské Tiraně.

V souladu s povahou a cíly CCEE se komise, nesoucí jméno encykliky papeže Benedikta XVI. Caritas in Veritate, formuje jako další nástroj spolupráce biskupských konferencí Evropy k tomu, aby se vhodným způsobem vypořádávaly s pastoračními výzvami dnešního světa.

Svou druhou encykliku Caritas in Veritate, ze které nová sociální komise CCEE vychází, vydal Benedikt XVI. 29. června 2009, krátce před svou poslední návštěvou České republiky. Věnuje se v ní sociální, politické a ekonomické problematice a úlohám církve v dnešní společnosti.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou