Lupa
Obsah Obsah
Portál

Zemřel kněz Jan Štrumfa

Datum publikace7. 4. 2011, 17.30
TiskTisk

Ve čtvrtek 7. 4. 2011 v ranních hodinách zemřel u Sester Těšitelek Božského Srdce Ježíšova v Rajhradě R.D. Jan Štrumfa, kněz litoměřické diecéze. Se zesnulým se rozloučíme v pátek 15. 4. 2011 v 11.00 hodin ve farním kostele Povýšení svatého Kříže v Rajhradě.

Litoměřice/Rajhrad: R. D. Jan Štrumfa se narodil 29. dubna 1922 v Pusté Kamenici. Kněžské svěcení přijal 28. června 1980 v Litoměřicích. Působil jako administrátor Římskokatolické farnosti Bezno a excurrendo farností Strenice, Horky nad Jizerou, Dolní Slivno a Krnsko. Od konce roku 2005 krátce působil jako duchovní správce sester Kongregace Dcer Božské Lásky v Jiřetíně pod Jedlovou a od roku 2006 byl na odpočinku u Sester Těšitelek Božského Srdce Ježíšova v Rajhradě.

Pohřební mši svatou bude sloužit litoměřický biskup Mons. Jan Baxant v pátek 15. dubna 2011 v 11.00 hodin ve farním kostele Povýšení svatého Kříže v Rajhradě. Tělo zemřelého spolubratra bude poté uloženo do kněžského hrobu na místním hřbitově.

Soubory ke stažení

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou