Lupa
Obsah Obsah
Portál

Vatikán pořádá setkání blogerů

Datum publikace12. 4. 2011, 16.45
TiskTisk

Papežská rada pro kulturu společně s Papežskou radou pro sdělovací prostředky organizuje 2. května 2011 ve Vatikánu setkání tzv. blogerů, tedy osob spravujících blogy, což jsou veřejně přístupné internetové stránky, jejichž obsah určují a spravují soukromé osoby či skupiny osob.

Vatikán: Díky rozvoji internetové komunikace se každý gramotný člověk může stát publicistou a někdy dokonce i konkurentem veřejných médií. Ta ostatně již začala s blogery spolupracovat. Ve všech jazykových oblastech počet blogů na internetu stále roste a také na poli církevního života lze zaznamenat obrovskou kreativitu a zájem, nevyjímaje ani český jazyk. Proto se zmíněné papežské rady rozhodly uspořádat setkání zájemců o tento způsob komunikace, které proběhne 2. května 2011 ve Vatikánu. V duchu nové iniciativy Papežské rady pro kulturu 'Nádvoří národů', která rozvíjí setkávání a rozhovory s nevěřícími, jsou na setkání blogerů do Vatikánu pozváni nejen katoličtí blogeři. Možnost přihlásit se na toto setkání je otevřena všem. Stačí zaslat na adresu blogmeet@pccs.it kontakt na příslušný blog. Cílem setkání je vzájemné seznámení a navázání kontaktů a dialogu do budoucna.

Dr. Richard Rouse, který je při Papežské radě pro kulturu zodpovědný za komunikaci a jazyk, k této iniciativě řekl: 'Chtěli jsme poukázat na jednu kategorii soudobé kultury, která si zasluhuje zvláštní pozornost. Pořádáme proto setkání blogerů – katolíků i nekatolíků – abychom navázali dialog. Jeho tématem bude jazyk, způsob komunikace. Setkání představuje zajisté i určité riziko. Blogeři bývají velice zapálenými komunikátory, kteří mají i svá vlastní publika a vedou mezi sebou nezřídka i dosti vyhrocené názorové bitvy. Blogosféra je vůbec velice polarizovaná. Organizovat takovéto setkání s sebou tedy nese riziko velmi vášnivých diskusí, ale doufáme, že přítomnost převážně katolických blogerů vytvoří dobré klima.'

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou