Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Radkovký zahájí veřejné čtení Bible v Plzni

Datum publikace14. 4. 2011, 14.30
TiskTisk

O letošních Velikonocích pořádá plzeňská ekumena opět veřejné čtení Bible. Čtení zahájí biskup František Radkovský ve 12.00 hodn na Velký pátek 22. dubna před Studijní vědeckou knihovnou v Plzni. Čtení se zapojením široké veřejnosti potrvá  do 22.00 hodin téhož dne.

Plzeň: Číst se bude z překladu 'Slovo na cestu', které v letošním roce vychází v novém vydání a které bude možné si na místě zakoupit, stejně jako i jiná vydání Bible. Připravena bude také expozice různých výtisků Bible, včetně textů v originálu – hebrejsky a řecky.

Účast na čtení přislíbila kromě biskupa Františka Radkovského řada dalších známých osobností, jako např. současný primátor města Plzně Martin Baxa a bývalí primátoři Zdeněk Mraček a Jiří Šneberger. V 18.00 hodin se do čtení zapojí také cizojazyčné menšiny žijící v Plzni a Písmo bude předčítáno střídavě v cizím jazyce a v češtině. Uslyšíme tak čtení například ve vietnamštině, mongolštině, řečtině, hebřejštině i v dalších jazycích.

Do čtení se může zapojit každý, kdo přijde ke Studjiní vědecké knihovně ve Smetanových sadech v Plzni na Velký pátek 22. dubna mezi 12.00 až 22.00 hodinou. Zájemci o čtení se také mohou hlásit předem zde.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou