Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Iniciativy v ČR v souvislosti s blahořečením Jana Pavla II.

Datum publikace20. 4. 2011, 17.45
TiskTisk

U příležitosti blahořečení papeže Jana Pavla II. vydalo na začátku dubna nakladatelství Paulínky knihu s názvem - Deník přátelství. Korespondence mezi Wandou Półtawskou a Karolem Wojtyłou. Ve spolupráci s Polským institutem v Praze zve nakladatelství Paulínky na Večer Jana Pavla II., který se uskuteční v Arcibiskupském paláci ve středu 27. dubna 2011 od 18.00 hodin, a hlavním hostem bude paní Półtawská.

Praha: V souvislosti s přípravami na blahořečení Jana Pavla II. ve Vatikánu 1. května 2011 si věřící v České republice nejrůznějším způsobem připomínají osobu tohoto polského papeže. Nakladatelství Paulínky na začátku dubna vydalo knihu s názvem 'Deník přátelství. Korespondence mezi Wandou Półtawskou a Karolem Wojtyłou', která je autentickým svědectvím o neobvyklém přátelství mezi papežem a rodinou Półtawských. Nejde o autobiografii ani o pouhé vzpomínky na Jana Pavla II. V této knize je možné sledovat autorčin duchovní život skrze zaznamenaná rozjímání, jež posílala svému duchovnímu otci Karolu Wojtyłovi (i poté, co se stal papežem), a 46 listů, kterými jí odpovídal a sdílel s ní a její rodinou svůj život.

Wanda Półtawská se svým manželem zavítá také do České republiky. Nakladatelství Paulínky ve spolupráci s Polským institutem v Praze pořádá 27. dubna od 18.00 hodin v Sále kardinála Berana v Arcibiskupském paláci Večer Jana Pavla II. při příležitosti jeho blahořečení. Hlavními hosty večera budou manželé Półtawští, velmi blízcí přátelé Karola Wojtyły. Jejich svědectví, doprovázené scénickým čtením z právě vydané knihy 'Deník přátelství. Korespondence mezi Wandou Półtawskou a Karolem Wojtyłou', bude zaměřeno na přiblížení osobnosti Jana Pavla II. jako přítele, kněze a duchovního otce. Záštitu nad tímto večerem převzal pražský arcibiskup Dominik Duka OP, večera se bude účastnit i polský velvyslanec v České republice Jan Pastwa. O tom, nakolik byl jako papež blízký jedné české generaci, bude hovořit Mons. Miroslav Šimáček, první ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference. Zazní také svědectví Dany Pilchové, která se s Janem Pavlem setkala při jeho návštěvě na Svatém Kopečku v roce 1995. Celý večer bude provázen hudebními vstupy, scénickým čtením a videoprojekcí.

Kniha 'Deník přátelství. Korespondence mezi Wandou Półtawskou a Karolem Wojtyłou'  bude během slavnostního večera Jana Pavla II. k zakoupení se slevou 15%. V knihkupectví u Paulínek i v některých dalších knihkupectvích je již nyní dostupná.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou