Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. bude v televizi odpovídat na otázky věřících

Datum publikace21. 4. 2011, 17.45
TiskTisk

Poprvé v historii bude papež reagovat na otázky diváků v pravidelném televizním pořadu s názvem - Podle jeho obrazu, který bude vysílaný zítra (22. dubna 2011), na Velký pátek, od 14.10 hodin na italském televizním kanále Rai Uno.

Vatikán: Pořad bude uvádět Rosario Carello, 37 letý praktikující katolík, který již několik let pracuje pro TV2000 a má na starosti pravidelnou rubriku 'Křesťanská rodina'. Tématem pořadu i rozhovoru se Svatým otcem bude Ježíš Kristus. Pořad bude vysílaný v přímém přenosu, odpovědi papeže však půjdou ze záznamu. Rozhovor byl předtočený několik dní před Velkým pátkem v Apoštolském paláci pravděpodobně v papežově osobní kanceláři nebo v kapli, protože vysílací čas je stanovený na dobu, kdy si budeme připomínat smrt Ježíše Krista na kříži.

Novinkou tohoto pořadu bude možnost diváků položit Benediktu XVI. vlastní otázky. Už přes měsíc je zpřístupněná webová stránka, na kterou mohli televizní diváci posílat svoje otázky. Z nich byly vybrány ty, které se tvůrcům pořadu jevily jako nejdůležitější. První otázku papeži položí sedmileté japonské děvče, které přežilo zemětřesení v Japonsku a na vlastní oči vidělo umírat řadu svých vrstevníků. Druhou otázku Svatému otci položí mladá Italka, která se už dva roky stará o své dítě, které je ve stavu klinické smrti. Třetí otázku má pro Benedikta XVI. připravenou muslimka z Pobřeží slonoviny, země, která je v současné době ve válečném stavu. Čtvrtá otázka papeži pochází od sedmi studentů z Bagdádu, kteří každý den riskují svůj život kvůli tomu, že jsou křesťané. Poslední dvě otázky ještě zatím nebyly zveřejněné. Délka vysílacího času je stanovená na 80 minut.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou