Lupa
Obsah Obsah
Portál

Olomouc i celá arcidiecéze oslaví památku sv. Jana Sarkandra

Datum publikace21. 4. 2011, 13.30
TiskTisk

Na 6. května připadá každý rok památka sv. Jana Sarkandra, moravského světce, který byl umučen v Olomouci a v místní katedrále sv. Václava také pohřben. Mše svaté u jeho hrobu budou olomoučtí biskupové slavit v pátek 6. května a v sobotu 7. května 2011 a při druhé z nich arcibiskup Graubner odmění zasloužilé obyvatele arcidiecéze.

Olomouc: Městská pouť k hrobu sv. Jana Sarkandra v katedrále sv. Václava proběhne v pátek 6. května 2011. Od 18.00 hodin ji zde zahájí společná modlitba nešpor a pouť poté pokračuje mší svatou, kterou bude slavit arcibiskup Jan Graubner společně s pomocným biskupem Josefem Hrdličkou a kněžími. V kapli sv. Jana Sarkandra v ulici Na Hradě, na místě, kde byl světec roku 1620 umučen, bude od 9.00 do 17.00 hodin vystavena Nejsvětější svátost k tiché modlitbě.

V sobotu 7. května 2011 se v katedrále uskuteční diecézní pouť k hrobu sv. Jana. Na programu je od 10.00 hodin modlitba litanií a po ní následuje mše svatá slavená arcibiskupem Graubnerem a biskupem Hrdličkou. V jejím závěru předá olomoucký arcibiskup ocenění zasloužilým věřícím z olomoucké arcidiecéze. Kaple sv. Jana Sarkandra Na Hradě bude otevřena od 12.00 hodin.

 

Foto převzato

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou