Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

150 tisíc lidí si přišlo pro Velikonoční požehnání Benedikta

Datum publikace26. 4. 2011, 14.30
TiskTisk

Eucharistické liturgie, kterou slavil papež Benedikt XVI. na náměstí sv. Petra na Boží hod velikonoční 24. dubna 2011, se účastnilo na 100 tisíc lidí, kteří navzdory zrána nepříliš slibnému počasí nakonec přece jen prožili slavnost Zmrtvýchvstání Páně pod rozjasněným nebem.

Vatikán: Nebývalé množství věřících pak ještě narostlo, jakmile se přiblížilo poledne, a když se Benedikt XVI. po skončení mše svaté odebral do prostřední lodžie v průčelí vatikánské baziliky, odkud jako obvykle pronesl tradiční Velikonoční poselství, naslouchalo mu již 150 tisíc lidí.  Potom následovala krátká velikonoční blahopřání celkem v 65 jazycích. Česky papež řekl: 'Kristus vstal z mrtvých!' Na závěr jako vždy zazněla latina, jazyk římské církve, a potom následovalo požehnání Kristova náměstka Urbi et Orbi.

Kompletní velikonoční promluvu Svatého otce vám přinášíme v příloze.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou