Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Labyrintem víry s Tomášem Halíkem

Datum publikace29. 4. 2011, 11.00
TiskTisk

Televize Noe uvede nový diskusní seriál Labyrintem víry s Tomášem Halíkem, který bude vysílán od neděle 8. května 2011 v hlavním vysílacím čase ve 20.00 hodin a každou následující květnovou a červnovou neděli.

Průvodcem diskuzního cyklu s touto výraznou osobností českého náboženského a společenského života bude jezuita Jan Regner. Každý díl je věnován jedné z knih, které Tomáš Halík napsal v minulých letech a které se setkaly s velkým zájmem čtenářů. V jednotlivých dílech televizního cyklu se Tomáš Halík bude zamýšlet nad tématy, která se dotýkají otázek podstatných nejen pro křesťany: vztah víry a pochybnosti, krize víry, místo křesťanství v Evropě, víra jako oslovení a krize jako šance.

Tomáš Halík působí jako profesor na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde se věnuje především sociologii, psychologii a filozofii náboženství. Ve svých knihách pak zúročuje zkušenosti ze všech těchto oblastí. Těžištěm jeho psaní nicméně zůstává přemýšlení nad křesťanskou vírou v současném rychle se proměňujícím světě.  Vede dialog nejen s představiteli jiných náboženství a kultur, ale také s těmi, pro které je Bůh v dnešním světě příliš vzdálený. Halík dokáže oslovovat lidi hledající a pochybující, dokáže být blízkým přítelem těch, kteří se necítí být úplně doma v kostelních lavicích, a zároveň nabízí myšlenkově poutavé a osvěžující pohledy na evangelijní zvěst  těm, kteří v kostelních lavicích sedávají pravidelně a věrně.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou