Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Soustrastný telegram papeže k úmrtí španělského kardinála

Datum publikace2. 5. 2011, 16.30
TiskTisk

Včera ráno (1. května  2011) v den blahořečení papeže Jana Pavla II. zemřel v Římě ve věku 80 let kardinál Augustín García-Gasco Vicente, emeritní arcibiskup Valencie, který do Říma přijel právě kvůli účasti na beatifikaci Jana Pavla II.

Vatikán: Večer před svou smrtí se kardinál García-Gasco Vicente ještě bez jakýchkoliv problémů zúčastnil vigilie na římském stadióně Cirkus Maximus, a další ráno byl nalezen ve svém hotelovém pokoji v Římě bez známek života. Příčinou bylo pravděpodobně selhání srdce. Po jeho odchodu na věčnost má kolegium kardinálů 198 členů, 115 z nich může volit papeže.

Svatý otec Benedikt XVI. ihned po uveřejnění této zprávy zaslal soustrastný telegram valencijskému arcibiskupovi, Mons. Carlosi Osoro Sierrovi, ve kterém vyjadřuje svou lítost nad ztrátou kardinála Augustína García-Gasco Vicente, který se ve španělské Valencii stále podílel na pastorační aktivitách diecéze.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou