Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vyjádření P. Lombardiho ke smrti Usáma bin Ládina

Datum publikace2. 5. 2011, 12.25
TiskTisk

Dnes ráno (2. května 2011) vydal ředitel tiskového střediska Svatého stolce P. Federico Lombardi následující prohlášení pro média týkající se smrti Usámy bin Ládina.

Vatikán: 'Jak všichni víme, Usáma bin Ládin nesl mimořádně velkou  zodpovědnost za šíření rozkolu a nenávisti mezi národy, způsobil smrt velkého množství osob a pro tento účel zneužil i náboženství. Křesťan by se nikdy neměl radovat ze smrti člověka, ale měl by přemýšlet o obrovské zodpovědnosti, kterou má každý z nás před Bohem a lidmi, doufat a usilovat o to, aby žádná událost nebyla důvodem k šíření další nenávisti ale míru.' řekl P. Federico Lombardi.

Informaci o smrti Usámy bin Ládina oznámil dnes brzy ráno v přímém přenosu televizní stanice CNN americký prezident Barack Obama. Řekl mimo jiné, že tělo nejhledanějšího teroristy světa je v rukou amerických úřadů. Informaci potvrdil i nejmenovaný vysoký představitel pákistánské rozvědky, která se podílela na pátrání. Podle CNN bin Ládina zabilo speciální komando amerických sil při cílené operaci v domě v Abbottabádu v pákistánské metropoli Islámábád. Nejmenovaný činitel amerických protiteroristických sil podle agentury AP zdůraznil, že šlo o pozemní operaci, ne o útok bezpilotního letadla. Usáma bin Ládin byl zabitý při přestřelce.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou