Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Týden modliteb za povolání 2011

Datum publikace3. 5. 2011, 20.00
TiskTisk

V týdnu od 8. do 15. května 2011 se celá církev modlí za povolání ke kněžství a k zasvěcenému životu. Přinášíme text poselství Benedikta XVI. k 48. světovému dni modliteb za povolání, který se bude slavit 15. května 2011 na 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře, dále pak texty modliteb, zamyšlení a přímluv na jednotlivé dny, které připravili čeští a moravští biskupové a také modlitbu Svatého otce za povolání.

Praha: Díky iniciativě Konference vyšších představených ženských řeholí v naší zemi vznikl soubor modliteb a zamyšlení k letošnímu Týdnu modliteb ke kněžství a k zasvěcenému životu, který začne v neděli 8. května 2011 a vyvrcholí 15. května na 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře, která je zároveň 48. světovým dnem modliteb za povolání. K tomu dni Svatý otec Benedikt XVI. připravil poselství, jehož text Vám přinášíme v příloze.

V souboru modliteb připravili čeští a moravští biskupové na každý den zamyšlení, která jsou doplněna přímluvami a na závěr je doporučena modlitba Svatého otce Benedikta XVI. za povolání ke kněžství a k zasvěcenému životu. Tématem letošního týdne modliteb je motto: 'Podporovat povolání v místní církvi.' Po modlitbách na jednotlivé dny jsou připojeny texty k rozjímání pro modlitbu růžence a adoraci za nová duchovní povolání, které připravil ThLic. P. Jiří Damián Škoda, CFSsS.  

Pražský arcibiskup Dominik Duka ve svém zamyšlení uvádí, že v letošním poselství ke Světovému dni modliteb za duchovní povolání Svatý otec připomíná, že je tomu sedmdesát let od založení Papežského díla pro kněžská povolání. 'Jsou to již tři čtvrtiny století, což je z našeho pohledu dlouhá doba, ale vzhledem k dvoutisíciletí života církve a jejího působení to můžeme vidět i trochu jinak,' napsal arcibiskup Duka. Veškeré dějinné události za uplynulé období nás však 'musí o to více vést k modlitbě za dostatek kněží a za opravdu dobrá povolání k duchovnímu životu. Současně nás tyto modlitby vybízejí k tomu, abychom k případům nešvarů nemlčeli a nebyli lhostejní, ale abychom také byli opravdovou oporou, kterou kněží a zasvěcení vždy potřebují!' uvedl pražský arcibiskup na závěr svého zamyšlení.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou