Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Praha oslaví sv. Jana Nepomuckého

Datum publikace10. 5. 2011, 16.00
TiskTisk

Na bohatý duchovní i společenský program se mohou těšit návštěvníci letošních svatojánských slavností Navalis, které se uskuteční od 13. do 16. května 2011 v Praze.

Praha: Vyvrcholení letošních slavností je plánováno na nedělní večer, kdy nejprve od 18.00 hodin v katedrále sv. Víta odslouží pražský arcibiskup Dominik Duka bohoslužbu ke cti sv. Jana Nepomuckého a následně povede procesí směřující z katedrály na Karlův most. Zde pak posvětí čtyři zvony, které byly pořízeny z kněžské sbírky pro město Nepomuk. Ve 21. hodin pak Lucie Výborná s převorem břevnovského kláštera P. Prokopem Siostrzonkem provede návštěvníky 'barokním vodním špektáklem,' který ve 21.30 hodin vyvrcholí velkolepým ohňostrojem.

Letošní svatojánské Navalis zahájí již v pátek 13. května ve 20.00 hodin spuštění gondol na hladinu Vltavy (náplavka u Hergertovy cihelny) a vodním programem budou slavnosti pokračovat po celý víkend. V sobotu v 11.00 hodin tak bude například pod Karlovým mostem možné spatřit regatu benátských lodí, v neděli od 11.00 hodin se zase budou po Vltavě plavit historická plavidla. Součástí programu budou i přednášky Jany Kunešové v sobotu od 10.00 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého na Karlově náměstí (Na skalce) a Pavla Preisse v neděli v 16.00 hodin ve vojenském kostele sv. Jana Nepomuckého na Hradčanech.

Slavnosti budou zakončeny v pondělí 16. května, kdy bude ve 12.00 hodin vypravena loď vezoucí Kněžské zvony k městu Nepomuk.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou