Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Duka zahájil v Plzni výstavu o kardinálu Beranovi

Datum publikace11. 5. 2011, 20.00
TiskTisk

Výstavu o životě a době kardinála Josefa Berana 'Milovat dobro a odporovat zlu' zahájil ve středu 11. května 2011 v Plzni pražský arcibiskup Dominik Duka. Jedenadvacet panelů expozice je k vidění v plzeňských Smetanových sadech před Studijní vědeckou knihovnou do poloviny června.

Plzeň: 'Je dobré, že se kardinál Beran vrací tímto způsobem do své vlasti a rodného města, když už se nesměl vrátit za svého života,' řekl arcibiskup Dominik Duka při slavnostní vernisáži výstavy, které se mimo jiné zúčastnili také velvyslanec ČR při Svatém stolci Pavel Vošalík, plzeňský biskup František Radkovský, primátor města Martin Baxa a kurátorka výstavy Stanislava Vodičková.

Výstava, nad níž převzala záštitu předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová, byla od ledna instalována v prostorách této vládní  instituce. Pzeňská podoba expozice však je rozšířena o jedenáct panelů, které jsou zaměřeny na provázanost plzeňského rodáka kardinála Berana se západočeskou metropolí.

Biskup František Radkovský při vernisáži upozornil, že od září začne v Plzni působit křesťanská mateřská školka, nesoucí právě jméno kardinála Josefa Berana.

Od 16. května do 16. června 2011 bude italská verze výstavy o kardinálu Beranovi umístěna v Římě v Papežské univerzitě Svatého kříže.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou