Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Předsedkyně Poslanecké sněmovny navštíví Vatikán

Datum publikace12. 5. 2011, 17.45
TiskTisk

U příležitosti slavnostního zahájení výstavy s názvem - Milovat dobro, odporovat zlu -  o kardinálu Josefu Beranovi v pondělí 16. května 2011 na půdě Papežské univerzity Svatého Kříže uctí jeho památku předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová, kardinál Miloslav Vlk a kardinál Angelo Sodano.

Praha (CZ) / Řím (IT): Výstava o kardinálu Josefu Beranovi s názvem 'Milovat dobro, odporovat zlu' bude v Římě na Papežské univerzitě Svatého kříže  zahájena v pondělí 16. května 2011. Českou republiku bude zastupovat předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Miroslava Němcová, a kardinál Miloslav Vlk. Zúčastní se také kardinál Angelo Sodano, zástupce Svatého stolce, který v krátkém vystoupení připomene odkaz osobnosti kardinála Berana. Italská veřejnost si výstavu o jedné z nejvýznamnějších osobností novodobé české historie bude moci prohlédnout do 16. června 2011.

Česká verze výstavy, nad níž paní Miroslava Němcová převzala záštitu, byla od ledna 2011 instalována v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Rozšířená verze výstavy zaměřená na provázanost plzeňského rodáka kardinála Berana se západočeskou metropolí byla v Plzni zahájena ve středu 11. května 2011.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny zároveň odhalí mramorovou pamětní desku u hrobu sv. Cyrila v podzemí baziliky  Sv. Klimenta. Česká republika je poslední zemí z těch, které se hlásí k odkazu věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje, a která na tomto místě nebyla připomenuta.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou