Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Patnáct let farního týmu FATYM ve Vranově nad Dyjí

Datum publikace23. 5. 2011, 17.41
TiskTisk

FATYM – farní tým byl založen rozhodnutím  brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho v červenci roku 1996. Patnácté výročí založení  si členové FATYMu připomenou s biskupem Cikrlem ve středu 1.června při společném setkání a při slavení děkovné bohoslužby ve Vranově nad Dyjí.

Brno/Vranov nad Dyjí: FATYM pečuje o farnosti kolem vranovské přehrady a v začátcích jich měl na starosti sedm. Postupně jich však přibývalo. V roce 1998 se farní tým rozdělil na dva samostatné týmy - vranovský a přímětický. Dnes tyto dva farní týmy spravují 25 farností, a navíc pečují o „adoptovanou“ farnost v severních Čechách  - Jeníkov u Duchcova, kterou si přibraly v roce 1999.

„FATYM je společenství kněží, jáhnů, katechetek a dalších spolupracovníků, kteří se podílejí na jeho činnosti. Heslem FATYMu je ,,Omnia  ad Bonum adhibere – Všechno využít k Dobrému“, vysvětluje jeden ze zakládajících členů FATYMu a moderátor týmu, vranovský  farář P. Marek Dunda. A dodává: „FATYM má jednu důležitou zásadu, a to: věnovat se tomu, co se jeví jako dobré, ale čemu se jiní nevěnují natolik, nakolik by bylo užitečné. Proto do naší činnosti patří i pořádání pěších poutí, zvláště každoroční srpnová pouť na Velehrad, pořádání lidových misií ve farnostech, vedení Společenství čistých srdcí, organizace mariánských družin Soluňáků a Marianek, různé aktivity pro děti a mládež, vydavatelská činnost A.M.I.M.S. s tiskem levných náboženských brožur, vydávání časopisu Milujte se!, internetová křesťanská televize www.TV-MIS.cz, starost o adoptovanou farnost Jeníkov a další.“

Za patnáct let existence FATYMu  jím prošlo víc než sedm desítek nejbližších spolupracovníků a stovky a tisíce těch, kteří jsou s farním týmem stále v kontaktu.

Více o FATYMu a jeho činnosti na www.fatym.com

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou