Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Předseda Papežské rady Cor Unum na návštěvě Japonska

Datum publikace13. 5. 2011, 14.30
TiskTisk

Kardinál Robert Sarah, předseda Papežské rady Cor Unum, dnes (13. května 2011) jménem Svatého otce odlétá do Japonska, aby navštívil oblasti, které byly před dvěma měsíci postiženy zemětřesením a tsunami. Benedikt XVI. tak chce vyjádřit svou blízkost, modlitbu a pomoc japonskému lidu.

Vatikán / Japonsko: V tiskové zprávě Papežské rady Cor Unum se dále uvádí, že kardinál Sarah přináší 'duchovní blízkost papeže všem příbuzným, všem, co ztratili domov, stejně jako všem dobrovolníkům, kteří neúnavně pracují na obnově země. Charita v  Japonsku, která se zmobilizovala hned po neštěstí, je stále vzorem pro ostatní podpůrné a humanitární iniciativy. Katolická církev pomáhá dále i po fázi bezprostředního ohrožení při obnově života japonské společnosti'. 

Kardinál Robert Sarah, předseda Papežské rady Cor Unum, přijede v sobotu 14. května 2011 do města Saitama, hlavního města prefektury Saitama na ostrově Honšú, kde navštíví centrum Katolické církve pro lidi, kteří přišli o střechu nad hlavou. Následně bude v Tokiu spolu s japonskými biskupy slavit děkovnou mši svatou za blahořečení papeže Jana Pavla II. V neděli 15. května bude celebrovat bohoslužbu v katedrále ve městě Sendai, které bylo v epicentru zemětřesení. V pondělí 16. května navštíví další dvě provizorní centra pro evakuované osoby a setká se se zástupci největších charitativních organizací, které v Japonsku působí. Kardinála Saraha doprovází tajemník rady Cor Unum Mons. Segundo Tejada.

Japonsko má 126,5 milionů obyvatel, z nichž 2% se hlásí ke křesťanské víře. V Japonsku je třináct diecézí a tři arcidiecéze, ve kterých slouží 27 biskupů.

 

Foto prevzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou