Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

VI. cyklopouť z Vranovska do Jeníkova

Datum publikace16. 5. 2011, 17.00
TiskTisk

Farní tým (FATYM) ve Vranově nad Dyjí se každoročně podílí na pořádání červnové cyklistické pouti z FATYMského Vranovska do farnosti Jeníkov u Duchcova v severních Čechách, kterou si kněží z FATYMu 'adoptovali' a snaží se jí různými způsoby pomáhat. Letošní cyklopouť proběhne ve dnech 19. až 22. června 2011.

Vranov nad Dyjí: Cyklistické putování k Panně Marii – Matce Důvěry do Jeníkova u Duchcova se poprvé konalo v roce 2002 a v posledních letech probíhá již pravidelně každý rok. Na cyklisty čeká téměř 400 kilometrů rozdělených do čtyř dnů. Nocování je pro poutníky připraveno na historicky a nábožensky zajímavých místech (Nová Říše, Sázava a Brozany u Doksan).

'Mezi účastníky bývá pravidelně i jeden z kněží  farního týmu Vranov nad Dyjí, který se stará během cesty o duchovní program. Tempo skupiny bývá příznivé i pro ty, kteří se neřadí mezi závodníky, o čemž svědčí skutečnost, že se  minulých ročníků cyklopouti zúčastnilo i několik děvčat a žen,' říká P. Marek Dunda, farář z Vranova nad Dyjí..

Jeníkov u Duchcova je pozapomenuté mariánské poutní místo v Podkrušnohoří, které si FATYM 'adoptoval' v roce 1999 a od té doby se zde snaží obnovit náboženský život.

Start letošní cyklopoutě je naplánován na neděli 19. června v 15.00 hodin před kostelem v Olbramkostele.

Zájemci o cyklopouť se mohou hlásit  ne tel. 515 296 384 nebo e-mailem: vranov@fatym.com.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou