Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Caritas Internationalis oslaví 60 let pomoci potřebným

Datum publikace16. 5. 2011, 17.55
TiskTisk

Organizace Caritas Internationalis slaví 60 let pomoci chudým a potřebným. Toto výročí si připomene na generálním shromáždění svých členů, které se ve dnech 22. – 27. května 2011 uskuteční v Římě.

Vatikán: Generálního shromáždění Caritas Internationalis se zúčastní více jak 300 delegátů z celého světa a jedním z hlavních bodů programu bude volba nového vedení na následující čtyři roky. Účastníky setkání přijme 27. května 2011 na osobní audienci papež Benedikt XVI. Nosným tématem shromáždění bude myšlenka: 'Nulová chudoba – jedna lidská rodina', která pramení z celoevropské kampaně boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení. Delegáti se budou v této souvislosti zabývat strategickým plánem Caritas Internationalis  na roky 2011 – 2015. Květnové generální shromáždění se připravuje v době, který je pro organizaci velmi důležitý, protože právě probíhá revize jejího statutu a hospodaření ze strany Svatého stolce.

Caritas International byla založená v roce 1951 třinácti katolickými charitativními organizacemi za účelem lepší koordinace humanitárních aktivit v církvi. Dnes má konference 165 členů a pomáhá milionům chudých a potřebných ve všech zemích světa. Současným prezidentem je kardinál Oscar Rodrigues Maradiaga, arcibiskup Tegucigalpy, který uvedl, že organizace 'slaví 60 let odpovědí na lidské utrpení v nespravedlivém světě'. Mezi hosty, kteří na generálním shromáždění vystoupí, budou kardinál Tarcisio Bertone, vatikánský státní sekretář, kardinál Robert Sarah, předseda Papežské rady Cor Unum, nebo kardinál Peter Turkson, předseda Papežské rady Justitia et Pax.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou