Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež stráví léto mimo Vatikán a spojí se s raketoplánem

Datum publikace18. 5. 2011, 13.00
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce zveřejnilo plány Benedikta XVI. na letošní léto, které Svatý otec stráví v letním sídle Castel Gandolfu. Během července se proto nebudou konat žádné generální audience. Dále bylo avizováno, že se papež v sobotu 21. května 2011 přes satelit spojí s posádkou raketoplánu Endeavour.

Vatikán: Na sobotu 21. května 2011 v 13.56 hodin SELČ je naplánované audiovizuální satelitní spojení Benedikta XVI. s posádkou raketoplánu Endeavour. V tento den bude na vesmírné stanici přítomno dvanáct astronautů včetně italského plukovníka Roberta Vittoriho, nositele stříbrné medaile darované papežem Benediktem XVI. Raketoplán Endeavour po odložené startu z technických důvodů do vesmíru vzlétl až v pondělí 16. května v 14.56 hodin SELČ. Pro Endeavour je současná mise pětadvacátým a zároveň posledním letem do vesmíru.

Tiskový mluvčí Svatého stolce, P. Federico Lombardi, dnes taky potvrdil, že Benedikt XVI. stráví letošní léto ve svém letním sídle v Castel Gandolfu, kam se přesune začátkem července. Během tohoto měsíce, konkrétně 6., 13., 20. a 27. července 2011 se tedy tradiční středeční setkání Svatého otce s poutníky věčného města v rámci generální audience neuskuteční.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou