Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Studenti Teologického konviktu na misiích v Olomouci

Datum publikace19. 5. 2011, 15.00
TiskTisk

V týdnu od pondělí 16. května 2011 do pátku 20. května 2011 realizují studenti Teologického konviktu (TK) v Olomouci projekt Misie aneb Na jedné lodi. Dopoledne navštěvují střední a základní školy, kdy žákům i učitelům představují křesťanství. Odpoledne nabízí pestrý program - možnost setkání a diskuse v kavárně, cestopisný pořad či sportovní vyžití.

Olomouc (CZ): V rámci projektu Misie aneb Na jedné lodi studenti Teologického konviktu s žáky olomouckých základních a středních škol diskutují o nejrůznějších otázkách víry a životních hodnot, například o vztahu vědy a víry, celibátu, potratech, nebo o tom, co je po smrti apod. Dále jim i všem obyvatelů Olomouce od 13.30 do 18.00 hodin nabízejí setkání v kavárně Õde, diskuzi na libovolné téma, cestopisný pořad nebo sportovní vyžití při florbalových zápasech. Např. ve čtvrtek 19. května od 16.00 hodin je připraven historický film Misie o působení jezuitů u jihoamerických indiánů, nebo v pátek 20. května od 18.00 hodin bude přednáška a promítání fotografií z dnešní Jižní Ameriky a ze života indiánů kmene Guaraní. Jedna ze skupinek má i svoji webovou stránku, kde se můžete více seznámit s touto misijní iniciativou.

Jak říká jeden z 'konvikťáků', Jan Lukeš: 'Myslel jsem si, že je to na Moravě mnohem lepší než v Čechách, ale zase o tolik ne. Ve třídě je lidí, kteří chodí pravidelně do kostela, nebo kteří věří v Boha, jako šafránu a jaké u těchto mladých lidí nacházíme hodnoty… to mě často překvapuje. Rozdíl oproti Čechům je ten, že mnozí jsou pokřtěni, ale tím to vše končí. Anebo že jsou zde tací, kteří chodí do kostela, ale vlastně v Boha nevěří a chodí do kostela z tradice, nebo z donucení rodičů apod. Velice nás potěší, když vidíme zájem a když můžeme odpovídat na otázky. Moc Vás prosím o modlitbu, aby nás Duch svatý vedl a studenti a žáci aby se nadchli pro to, být dobrými lidmi, hledajícími opravdové životní hodnoty a Boha. Předem děkujeme.'

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou