Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pohřeb Eduarda Janoty

Datum publikace22. 5. 2011, 14.01
TiskTisk

Poslední rozloučení se zesnulým Eduardem Janotou, ekonomem a někdejším ministrem financí, se uskuteční v pátek 27. května 2011 v 10.00 hodin v pražské katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Obřad povede pražský arcibiskup Dominik Duka, předseda ČBK.

Eduard Janota byl absolventem VŠE v Praze, ekonomické vzdělání si doplnil v postragraduálním studiu na katedře financí na VŠE. Po studiu byl zaměstnán jako odborný referent v útvaru statistiky a rozborů na Generálním ředitelství České státní pojišťovny. V roce 1978 nastoupil na Ministerstvo financí ČR. V letech 1978 - 1992 působil v odboru státního rozpočtu. V období let 1992 - 1999 byl ředitelem odboru státního rozpočtu. V roce 1999 byl jmenován náměstkem ministra financí, tento post zastával až do roku 2009, kdy byl jménován ministrem financí Fischerovy vlády. V letech 2010-2011 byl členem dozorčí rady ČEZ. Eduard Janota zemřel náhle v pátek 20. května na zástavu srdce při tenise.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou