Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Noc kostelů začne v Olomouci už ráno

Datum publikace23. 5. 2011, 12.20
TiskTisk

Kdo z obyvatel nebo návštěvníků Olomouce by chtěl začít slavit Noc kostelů, připadající na pátek 27. 5. 2011, už přes den, může se kdykoliv od 9.00 do 18.00 hodin zastavit na Horním náměstí. Po celou dobu zde bude probíhat festival 'Pozdrav Noci kostelů', na kterém vystoupí sbor Capricolium z polských Głuchołaz, gospelový soubor Misty či řada dětských sborů z blízkého i vzdálenějšího okolí. Připravena je také tvořivá dílna pro děti.

Olomouc: Noc kostelů v pátek 27. května bude v Olomouci zahájena festivalem Pozdrav Noci kostelů, který proběhne od 9.00 do 18.00 hodin na Horním náměstí. Jeho obsahem bude nabídka z večerního programu v místních kostelech a současně pozvánka k večerní návštěvě otevřených kostelů.

V první části programu, od 9.00 do 14.00 hodin, se představí řada souborů a v přestávce mezi jednotlivými vystoupeními budou konferenciéři informovat o průběhu Noci kostelů a zvát k účasti. Ve 14.00 hodin pozdraví diváky olomoucký arcibiskup Jan Graubner a opolský biskup Andrzej Czaja. Od 14.00 hodin až do 18.00 hodiny, kdy začíná většina programů v kostelech, pak bude z pódia znít reprodukovaná hudba, opět přerušovaná informacemi konferenciérů.

Po celou dobu bude ve stanech okolo pódia probíhat výtvarná a tvořivá dílna pro děti. Malí návštěvníci se zde budou moci věnovat malování, výrobě keramiky a soutěžím.

Hudební program na pódiu

9.00: slavnostní zahájení, Brass Trio (členové orchestru Moravského divadla Olomouc)
9.15: schóla Náměšť na Hané
9.30: schóla Senice na Hané
9.45: Brass Trio
10.00: schóla Renoty
10.15: Konzervatoř Evangelické akademie (studenti žesťových a smyčcových nástrojů)
10.30: schóla Ostrožská Nová Ves
10.45: schóla Náměšť na Hané
11.00: Capricolium (studentský pěvecký sbor z Lycea Boleslava Chrabrého, Głuchołazy, Polsko)
11.30: schóla Senice na Hané
11.45: Konzervatoř Evangelické akademie
12.00: Misty (gospelový soubor z Velké Bystřice)
12.30: Capricolium
13.15: Misty
13.30: komorní pěvecký sbor Pražští pěvci

Během Noci kostelů se v olomoucké arcidiecézi, zahrnující celý Zlínský a téměř celý Olomoucký kraj a části krajů Jihomoravského a Pardubického, otevře 141 kostelů, kaplí a modliteben. Jejich přehled naleznete zde nebo na webu www.nockostelu.cz.

 

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou