Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kondolenční dopis prezidenta k úmrtí arcibiskupa Otčenáška

Datum publikace25. 5. 2011, 12.30
TiskTisk

Prezident České republiky Václav Klaus zaslal v úterý 24. května 2011 kondolenční dopis sídelnímu biskupovi královéhradeckému Mons. Janu Vokálovi v souvislosti s odchodem arcibiskupa Karla Otčenáška.

Vážený pane biskupe,

 

s pohnutím jsem přijal zprávu o úmrtí pana arcibiskupa Karla Otčenáška. Je to velká ztráta nejen pro katolickou církev, ale i pro celou naši zemi. Pan arcibiskup patřil k výrazným postavám veřejného života, jeho hlas jako kněze i jako občana byl vždy silně slyšet.

Jeho životní příběh, občanské postoje a bohaté zkušenosti byly a zůstávají jistě nejen pro mě velkou inspirací. S panem arcibiskupem jsem měl možnost se mnohokrát potkat a hovořit s ním o nejrůznějších tématech naší minulosti i současnosti. Vždy jsem vnímal také jeho vřelý vztah a pouto k místu jeho působení, jeho domovu na Královéhradecku. Vím, že ho zde měli všichni rádi a respektovali ho zejména pro jeho vlídnou povahu, lidský přístup a hluboké duchovní zakotvení.

Vážený pane biskupe, přijměte prosím ode mě i od mé manželky projevy hluboké soustrasti. Pan arcibiskup nám všem bude chybět.

 

Václav Klaus

 

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou