Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Spuštěn nový web Teologie těla – povolání k lásce

Datum publikace30. 5. 2011, 10.00
TiskTisk

Pod záštitou sester paulínek bude 30. května 2011 o svátku sv. Zdislavy spuštěna nová webová stránka: Teologie těla – povolání k lásce.

Tento web si klade si za cíl podtrhnout přínos bl. Jana Pavla II., papeže života a rodiny, k pochopení povolání každého člověka k lásce. I když se stránka věnuje především manželství a rodině, chce zároveň ukázat na vzájemnou propojenost všech povolání v církvi, jejich komplementaritu, krásu a působivost. Zabývá se proto klíčovými tématy, která mají vztah k lidskému tělu a jeho schopnosti vyjadřovat lásku: od zasnoubení přes spiritualitu manželství, odpovědné rodičovství, sexuální čistotu až např. po kněžské svěcení žen a teologii kněžství a zasvěceného života.

Na stránce rovněž postupně vzniká soubor dokumentů církve o manželství, sexualitě, kněžství a panenství určený pro hlubší studium.

Stránky budou spuštěny na svátek sv. Zdislavy, v pondělí 30. května. Letos se v květnu setkaly tři události týkající se rodiny: prvního května byl blahořečen Jan Pavel II., 'papež rodiny a života', patnáctého května jsme si připomínali Mezinárodní den rodiny a na třicáteho května připadá svátek sv. Zdislavy, patronky rodin.

Stránky připravil Karel Skočovský ve spolupráci s Janou Prudkou a nakladatelstvím Paulínky

Odkaz: teologietela.paulinky.cz

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou