Lupa
Obsah Obsah
Portál

Benedikt XVI. se modlí za oběti tornád v USA

Datum publikace26. 5. 2011, 13.00
TiskTisk

Svatý otec včera, 25. května 2011, povzbudil ujištěním o své duchovní blízkosti Američany postižené tornády, která se přehnala přes americký středovýchod v neděli 22. května.

Vatikán: Benedikt XVI. vyjádřil včera, 25. května 2011, prostřednictvím státního sekretáře kardinála Tarsicia Bertone zvláštní duchovní blízkost poškozeným Američanům. Telegramem je ujistil, že se modlí za ty, kdo přišli o život při přechodu ničivého tornáda přes město Joplin v americkém státě Missouri.

Nedělní uragán způsobil nesmírné škody. 120 lidí zahynulo a skupiny záchranářů dosud pracují na vyprošťování lidí uvězněných v sesutých budovách. Nezvěstných je více než 1,5 tisíce obyvatel. Tornádo zničilo přes 2 tisíce budov. Třetina města Joplin byla srovnána se zemí.

---

Jeho Excelenci biskupu Jamesi V. Johnstonovi ze Springfield-Cape Girardeau

Svatý otec s hlubokým znepokojením sleduje následky katastrofických tornád, která v neděli udeřila na Joplin, a žádá Vás, abyste celé místní komunitě předal jeho ujištění o blízkosti v modlitbě. Vědom si tragických ztrát na životech a nesmírného rozsahu následných opravných prací, Svatý otec prosí Boha, Otce Milosti, aby dal věčný pokoj těm, kteří nás opustili, útěchu zarmouceným a sílu a naději lidem zraněným a bez domova. Jeho Svatost vyprošuje dar moudrosti, statečnosti a vytrvalosti v dobrém všem místním občanským a náboženským vůdcům a všem, kdo přispějí svou pomocí.

kardinál Tarcisio Bertone, státní sekretář

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou