Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Maradiaga prezidentem Caritas Internationalis

Datum publikace26. 5. 2011, 17.55
TiskTisk

Kardinál Oscar Andrés Rodriguéz Maradiaga, honduraský arcibiskup Tegucicalpy, byl včera (25. května 2011) v Římě opět zvolený prezidentem světové charitativní organizace Caritas Internationalis. Tuto funkci zastával už poslední čtyři roky.

Řím (IT): Účastníci 19. valného shromáždění Caritas Internationalis, mezinárodní organizace sdružující lokální charity z celého světa, včera (25. května 2011) v Římě potvrdili v úřadu dosavadního předsedu, kardinála Oscara Andrése Rodríguéze Maradiagu, SDB. Tento 68 letý arcibiskup hlavního města Hondurasu zastává tuto funkci již čtyři roky. Na další čtyřleté období jej zvolily tři čtvrtiny účastníků valného shromáždění, které se koná v Římě ve dnech 21. - 27. května 2011.

Kardinál Rodríguez Maradiaga zdůraznil dvě hlavní výzvy spojené s celosvětovým jevem rychlých změn ve společnosti, které nemůže Caritas Internationalis v blízké budoucnosti přehlédnout: '´Žádná chudoba a jedna lidská rodina´ toto bude mottem Caritas Internationalis na nadcházející čtyři roky. To jsou dvě hodnoty, na kterých musíme pracovat: snížení chudoby a také na vytváření jednoty a společenství v lidské rodině. Myslím, že je to velmi důležité, protože jak řekl Svatý otec, je tu nebezpečí, že banky zapomenou na všechny strasti, které jsou důsledkem hospodářské krize a vrátí se opět do praxe úvěrů a otevřou finanční spekulace bez omezení. Takže z naší strany máme v plánu pokračovat na tomto hlavním projektu boje proti chudobě a v podpoře solidarity'.

 

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou