Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. se s biskupy modlil růženec za italský národ

Datum publikace27. 5. 2011, 13.30
TiskTisk

V bazilice Santa Maria Maggiore se včera (26. května 2011) od 17.30 hodin konala modlitba růžence papeže Benedikta XVI. a italských biskupů u příležitosti mariánského měsíce května a letošního sto padesátého výročí politického sjednocení Itálie.

Řím (IT): Pět desátků tajemství světla se modlili italští biskupové spolu s papežem za italský národ, který svěřili Matce Boží,  patronce Říma, představované známou zdejší ikonou Salus Populi Romani, ctěné rovněž jako Mater unitatis. Jednotlivá tajemství růžence světla byla uvedena meditací nad úryvkem z evangelia a ukončená modlitbou Svatého otce. Na zdůraznění symboliky Krista, který je světlem, vybraní zástupci Božího lidu zapálili při každém desátku od velikonočního paškálu svíčku, kterou položili k obrazu Panny Marie.

Po modlitbě růžence následovaly zpívané loretánské litanie a homilie Svatého otce, během které Benedikt XVI. mimo jiné řekl: 'Tato bazilika je první, která je na Západě dedikována Matce Boží, Panně Marii. Vybavuje se mi v mysli první den roku 2000, kdy zde blahoslavený Jan Pavel II. otevřel Svatou bránu a svěřil Jubilejní rok Panně Marii, aby bděla nad putováním těch, kteří se považují za poutníky milosti a milosrdenství. Neváháme se dnes cítit stejně, toužíme překročit práh oné nejsvětější 'Brány', kterou je Kristus a chceme prosit Pannu Marii, aby nám byla na cestě oporou a přimlouvala se za nás.' Zpěvem velikonoční antifony Regina Caeli a slavnostním požehnáním, které přítomným udělil Svatý otec, se slavnost skončila.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou