Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mons. Causero jmenován nunciem Švýcarska a Lichtenštejnska

Datum publikace30. 5. 2011, 12.20
TiskTisk

V sobotu 28. května 2011 jmenoval Svatý otec Benedikt XVI. současného apoštolského nuncia v České republice Mons. Diega Causero, titulárního arcibiskupa gradského, apoštolským nunciem ve Švýcarsku a v Lichtenštejnsku.

Mons. Diego Causero (*1940) pochází z italského Moimacco, arcidiecéze Udine. Kněžské svěcení přijal v roce 1963, o deset let později vstoupil do diplomatických služeb Svatého stolce. Pracoval na nunciaturách v Nigérii, Španělsku, Sýrii, Austrálii a působil jako vyslanec Svatého stolce při OSN v Ženevě. V roce 1991 otevíral Apoštolskou nunciaturu v Albánii. Po přijetí biskupského svěcení z rukou papeže Jana Pavla II. v roce 1993 se stal apoštolským nunciem v Čadu, Středoafrické republice a v Republice Kongo (Brazzaville). V roce 1999 byl jmenován apoštolským nunciem v Sýrii. Apoštolským nunciem v České republice byl arcibiskup Diego Causero od ledna 2004.

Nový apoštolský nuncius pro Českou republiku zatím jmenován nebyl. Po odjezdu Mons. Diega Causero z České republiky do jmenování jeho nástupce bude Svatý stolec v České republice zastupovat Mons. Dennis Kuruppassery, rada Apoštolské nunciatury, ve funkci chargé d’affaires.

Dnes ve 12:30 se na apoštolské nunciatuře v Praze uskuteční oficiální rozlučkový oběd s českými a moravskými biskupy a zítra proběhne recepce na rozloučenou s diplomatickým sborem a dalšími pozvanými hosty. 



Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou