Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mons. Tomáš Halík bude přednášet v Austrálii

Datum publikace30. 5. 2011, 14.01
TiskTisk

Mons. Tomáš Halík bude ve dnech 30. května – 9. června 2011 na pozvání australského arcibiskupa z Melbourne, Mons. Denise Harta, přednášet kněžím, seminaristům, mládeži a univerzitním učitelům v Melbourne a Sydney. Prof. Halík v Austrálii vystoupí i v několika veřejných diskusích a rozhlasových pořadech, setká se s představiteli církevního i akademického života a také s našimi krajany.

Praha / Austrálie: Mons. Tomáš Halík bude během své 11 denní návštěvy Austrálie (30. května – 9. června 2011) přednášet pro profesory na Katolické teologické koleji v Melbourne na téma 'Postmoderní odpověď na nový ateismus'. Skrze videokonferenci bude hovořit s učiteli a studenty Katolické univerzity, setká se s rektorem Newman College v Melborne a se studenty kněžského semináře. Ve své rezidenci ho přivítá také arcibiskup z Melbourne, Mons. Denise Hart.

V Sydney se zúčastní veřejné rozpravy na téma 'Víra v Boha v době pochybností'. Dále se zúčastní také veřejné rozpravy s významným australským teologem a právníkem F. Brennanem SJ, známým obhájcem práv domorodců a bude hostem ve velmi oblíbené talk show Scotta Stephense. Na programu je naplánovaná také řada interview v rádiu a tisku.

Tématem přednášek a rozhovorů bude jeho kniha Patience with God (v českém originále Vzdáleným na blízku). Tato kniha vyšla již v řadě jazyků, připravuje se její vydání i v čínštině a korejštině. V USA byla vybrána za 'knihu měsíce' a nyní je nominována na cenu za nejlepší evropské teologické dílo roku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou