Lupa
Obsah Obsah
Portál

Noc kostelů na Slovensku přilákala tisícovky návštěvníků

Datum publikace30. 5. 2011, 12.33
TiskTisk

První Noc kostelů na Slovensku zaujala, koordinátoři i běžní návštěvníci hlásili plné kostely. Největší zájem byl o prohlídky věží a krypt.

Trnava (SK): Dle organizátorů měli na Slovensku návštěvníci první Noci kostelů největší zájem o prohlídku věží a krypt. Např. do krypty baziliky sv. Mikuláše v Trnavě se podle odhadů čekalo průměrně 20 minut, na výstup do věží to bylo ještě déle. Celkem do trnavské baziliky během celé noci zavítalo na 4000 návštěvníků. Velký zájem byl také o kapli sv. Kříže v arcibiskupském paláci. Během tří prohlídek ji navštívilo přes 700 lidí a před vstupem se čekala dlouhá fronta.

Také Galerie trnavské arcidiecéze, která byla otevřená teprve před měsícem, přilákala množství návštěvníků. Během Noci kostelů od 18.00 do 21.00 hodiny do ní zavítalo přes 1750 hostů, přičemž během dne v běžné otevírací době od 11.00 do 18.00 hodin jich bylo jen 109. Mezi návštěvníky byli i zahraniční turisté z Německy, Rakouska, Holandska, ale také Slováci z různých částí republiky.

V rámci slovenské Noci kostelů se v katedrále sv. Jána Křtitele v Trnavě od 18.00 hodin konala ekumenická modlitba, které se zúčastnili členové Ekumenické rady církví – Juraj Kohút, kazatel Církve bratrské, Rastislav Hargaš, evangelický farář, trnavský arcibiskup Róbert Bezák a generální vikář Trnavské arcidiecéze Ladislav Kuna.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou