Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Noc kostelů v českobudějovické diecézi

Datum publikace31. 5. 2011, 15.00
TiskTisk

I na jihu Čech se Noc kostelů setkala s velkým zájmem u veřejnosti a stala se tak nedílnou součástí života církve.

České Budějovice: V českobudějovické diecézi se letošního roku připojilo k Noci kostelů celkem 56 kostelů, farností a sborů z pěti křesťanských církví. Celkový počet návštěvnických vstupů se vyšplhal mírně přes 10 000, přičemž většina návštěvníků přicházela až s blížící se dvacátou hodinou, což lze částečně připsat na vrub i nevlídnému počasí.

Program byl na mnoha místech lákavý. Kromě komentovaných i nekomentovaných prohlídek mohli návštěvníci nahlédnout do pamětních knih farností či si poslechnout klasickou i moderní hudbu. Otevřeny byly často i zapomenuté kostely. Ve většině míst byly také připraveny akce pro děti, nejčastěji různé soutěže a tvořivé dílny.

 

Autor: Štěpán Hadač

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou