Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

U svaté Ludmily se bude celý den číst Bible

Datum publikace31. 5. 2011, 19.30
TiskTisk

Od pátku 10. června do soboty 11. června se ve vinohradském kostele svaté Ludmily uskuteční třetí ročník čtyřiadvacetihodinového čtení z Bible. V době mezi páteční a sobotní 16.30 hodinou chtějí dobrovolníci přečíst bezmála celý Nový zákon.

Praha: 'Projekt Bible24 se nekoná pouze pro uzavřené společenství věřících nebo jen pro pravidelné účastníky katolických bohoslužeb. Protože se kostel nachází na velmi frekventovaném místě a důležitém dopravním uzlu, je naším cílem oslovit i ty, kteří tráví svůj volný čas v parku před kostelem anebo budou na stanici Náměstí Míru jenom přesedat,' říká paulínka s. Andrea., která se na pořádání akce podílí. Probudit zájem lidí pohybujících se na Náměstí Míru chtějí podle jejích slov pořadatelé mimo jiné tím, že chrám bude ozvučen a nadto bude ještě možné sledovat program na projekci před kostelem.

Do četby se vedle farníků od sv. Ludmily zapojí i lidé z okolních farností, celkový počet čtenářů se bude podle pořadatelů blížit číslu 200.  'Mezi čtenáři budou mimo jiné přítomni letošní novokřtěnci a biřmovanci, zástupci Společenství rodin, různých hnutí, řeholních společností, zapojí se také tři členové parlamentu a někdo z herců vinohradského divadla. Nebudou chybět ani členové dalších křesťanských církví,' upřesňuje s. Andrea , podle níž bude četba doprovázena živými hudebními vstupy - vždy na závěr každé hodiny četby. 'Výběr skladeb byl podřízen zaměření celé akce tak, aby slyšené slovo bylo možno meditovat i během hudby,' vysvětluje paulínka

Celý program zahájí v pátek v 16.30 hodin bohoslužba, kterou bude celebrovat biskup Karel Herbst. Ten také četbu z Nového zákona zahájí. 'Po celý čas bude k dispozici čtenářům i posluchačům kavárna Křesťanského domova mládeže. Zde bude i možnost přespat ve spacáku pro ty mladé lidi, kteří přijedou zdaleka,' uzavírá s. Andrea.

Bližší informace na. http://bible24.unas.cz/index.html 

Zájemci o četbu se mohou informovat na adrese: NMDS@seznam.cz 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou