Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Lidé dobré vůle opět přispívají na konto Velehrad

Datum publikace1. 6. 2011, 15.45
TiskTisk

Dny lidí dobré vůle na Velehradě každoročně pomáhají neziskovým organizacím zlepšit jejich činnost. Dvanáctý ročník nebude výjimkou. Prostřednictvím dárcovských SMS na konto Velehrad pomůže zajistit potřebné finanční prostředky, které budou následně rozděleny rovným dílem mezi čtyři projekty.

Hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích

Jedná se o zařízení, které poskytuje specializovanou paliativní péči nevyléčitelně nemocným a umírajícím pacientům. Cílem paliativní péče je dosažení nejlepší možné kvality života pacientů a jejich rodin. Od listopadu 2010 poskytuje péči nejen potřebným v lůžkovém hospici, ale také formou domácí hospicové péče. Na tuto péči navazují tzv. terénní odlehčovací služby a také půjčovna pomůcek a odborné sociální poradenství.

Centrum Don Bosco SKM v Pardubicích

Občanské sdružení působí v Pardubicích od roku 2005 a je součástí salesiánského díla. Jeho posláním je pomáhat mladým lidem z ústavní výchovy připravit se na běžný život a zapojit se do něj. Nenabízí materiální pomoc, ale stabilní vztah založený na důvěře. Systém aktivit stojí na dlouhodobé individuální a terapeutické práci s dětmi. Centrum spolupracuje s dětskými domovy, úřady i dobrovolníky.

Konzervatoř Jana Deyla a SŠ pro zrakově postižené v Praze

Škola je určena přednostně zrakově postiženým studentům, kterým nabízí studium v oborech hudba, zpěv a ladění klavíru. Osudy absolventů školy, učitelů hudby, hudebníků i ladičů klavíru ukazují, že hudba je nevidomému i slabozrakému člověku beze zbytku přístupná a dává mu možnost životního naplnění a důstojné profese. . Partnerem projektu je nezisková organizace SVĚTLO PRO SVĚT – Light for the World, o. s.

Nadační fond ADIUVARE

Nadační fond přispívá k rozvoji duchovních a mravních hodnot při výchově mládeže, k modernizaci výchovně vzdělávacího procesu, k motivaci studentů pro odborné studium a rozvoj dovedností a v neposlední řadě také k získání vzdělání studentů z početných a sociálně slabších rodin.

Od 1. června 2011 může přispět kdokoli. Je to jednoduché. Stačí zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS VELEHRAD na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30,- Kč, z toho 27,- Kč obdrží příjemce pomoci. Bližší informace podá Monika Urbášková, PETARDA PRODUCTION a. s., tel.: 737 726 686, e-mail: tisk@velehrad.eu, web: www.velehrad.eu.

 

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou