Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Školské sestry otevřou ve Slavkově školku

Datum publikace2. 6. 2011, 18.05
TiskTisk

Křesťanská mateřská škola KAROLÍNKA zahájí svou činnost ve školním roce 2011/2012 ve Slavkově u Brna. Do tří oddělení může být přijato až sedmdesát pět dětí.

Slavkov u Brna: Od školního roku 2011/ 2012 bude v prostorách  MŠ Malinovského ve Slavkově u Brna zřízena Křesťanská mateřská škola Karolínka, kterou bude provozovat Kongregace Chudých školských sester naší Paní.

Charisma Školských sester je zaměřeno právě na výchovu. Zakladatelka kongregace zdůrazňovala úkol výchovy spojené se vzděláním jako jedinou možnou cestu k proměně člověka a společnosti: „Výchova, která reflektuje také  duchovní rozměr člověka, je základem naplněného lidství, která má být odpovědně přijímáno a rozvíjeno jako darúkol. “

Právě podle zakladatelky, blahoslavené Matky Terezie od Ježíše – Karolíny Gerhardier z Bavorska, kterou blahořečil Svatý otec Jan Pavel  II. dne 17. listopadu 1985 v Římě, je nová MŠ pojmenovaná.

Více informací na http://www.skolskesestry.cz

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou