Lupa
Obsah Obsah
Portál

Slavnost Nejsvětějšího srdce Ježíšova 2011 v Brně

Datum publikace24. 6. 2011, 11.45
TiskTisk

Pontifikální bohoslužbu bude v den slavnosti Nejsvětějšího srdce Ježíšova slavit v pátek 1. července 2011 v 17.30 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně biskup Vojtěch Cikrle. Po mši v katedrále následuje adorace a litanie k Nejsvětějšímu srdci Ježíšovu.

Brno: Poutní slavnost se bude 1. července konat v kostele Nejsvětějšího srdce Páně v Brně-Husovicích (Vranovská ulice) od 18.00 hodin. Také zde bude po mši následovat adorace, litanie a svátostné požehnání.

Kostel Nejsvětějšího srdce Páně v Husovicích byl slavnostně posvěcen v roce 1910. Patří do řady nejmladších brněnských kostelů, byl postaven v tehdejším dělnickém předměstí Brna. Hlavně chudí měli největší zásluhu na jeho vybudování. Od roku 1990 spravuje husovickou farnost  Řád  františkánů.

Kostel prochází od roku 2002 náročnými rekonstrukcemi. Opravy havarijního stavu střechy kostela a pěti věží tvořily první etapu, která si vyžádala přes 4,5 milionů korun. Celkový rozpočet 35 miliónů korun zahrnuje dále odvodnění okolí kostela, injektáž obvodového zdiva a novou fasádu.

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou