Lupa
Obsah Obsah
Portál

Letnice umělců v Plzni

Datum publikace10. 6. 2011, 2.08
TiskTisk

První ročník slavnostních Letnic umělců proběhne v Plzni v sobotu 11. června 2011 v kostele sv. Jana Nepomuckého od 16.00 hodin za účasti biskupa Františka Radkovského.

Plzeň: Po zahájení biskupem Radkovským bude následovat pásmo věnované hudebním interpretům a literátům západních Čech. Na pěveckém a varhanním koncertu zahraje prof. Jitka Chaloupková na varhany, zpívat budou Lilka Ročáková - Rybářová a sourozenci Bartošovi. Při autorském čtení se představí západočeští prozaici a básníci jako např. Josef Hrubý, Tamara Kopřivová, JItka Málková a další. Poté přijde na řadu koncert chrámového sboru Vox imperfekta pod vedením Pavla Dolanského a ve 20.00 letniční vigilie s biskupem Františkem Radkovským.

'Umění je záležitost tvůrčího ducha, daru Ducha Svatého. Proto jsou pro umělce svatodušní svátky, slavnost Seslání Ducha Svatého, velmi důležité. Jsme rádi, že jsme získali podporu od plzeňského biskupa Mons. Radkovského, a doufáme, že tímto založíme tradici Letnic v umělců v Plzni do budoucna,' řekla inicátorka akce PhDr. Jana Potužáková z Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti.

Součástí Letnic umělců v Plzni je i výstava šestnácti západočeských výtvarníků v katedrále sv. Bartoloměje, která potrvá do konce srpna.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou