Lupa
Obsah Obsah
Portál

VII. diecézní setkání seniorů a jejich přátel

Datum publikace13. 6. 2011, 13.21
TiskTisk

Hlavní akce pro seniory v královéhradecké diecézi – Diecézní setkání seniorů a jejich přátel se uskuteční již posedmé v sobotu 18. června 2011 v Hradci Králové.

Hradec Králové: Sedmý ročník nabídne interaktivní tématický program zaměřený na Izrael a jeho duchovní bohatství. Zahájení proběhne v 9:00 hodin v Novém Adalbertinu společnou modlitbou inspirovanou texty Hebrejské Bible a doprovázenou židovskými písněmi. Hlavním hostem akce bude Lucia Faltinová MA, bývalá ředitelka mezinárodních programů Centra židovsko-křesťanských vztahů v britské Cambridge, která od 9.30 přednese příspěvek na téma „Izrael – výzva pro židovsko-křesťanské vztahy“. V následných skupinkách (od 11.15) se účastníci seznámí se symbolikou hebrejského písma, zatancují si biblické tance a prostřednictvím videoprojekce zavítají na nejposvátnější místa Svaté země. Program zakončí ve 13:30 bohoslužba s P. Ing. Miloslavem Fialou, OPraem. v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Na akci jsou zváni jednotlivci i skupiny seniorů z farností. Diecézní centrum pro seniory zve také všechny, kteří se seniory pracují.

Informace a přihlášky: Diecézní centrum pro seniory, Velké nám. 35, 500 01 Hradec Králové, telefon: 495 063 661, mobil: 737 215 328, email: dcs@diecezehk.cz, web: www.animatori.cz, www.dcshk.cz, skype: seniori.diecezehk.cz

Program:

Téma: „Izrael a jeho duchovní bohatství“

9:00 – 9:20 – modlitba inspirovaná texty Hebrejské Bible a doprovázená židovskými písněmi
9:20 – 9:30 – přestávka
9:30 – 10:15 – „Izrael – výzva pro židovsko-křesťanské vztahy?“ – Lucia Faltinová MA, bývalá ředitelka mezinárodních programů, Centrum pro studium židovsko-křesťanských vztahů v Cambridge (Velká Británie)
10:15 – 11:15 – přestávka, občerstvení
11:15 – 13:00 – program ve skupinkách:
- Uvedení do symboliky hebrejského písma – Mgr. Václav Loukota
- Biblické tance – Ing. Irena Březinová
- Putování na nejposvátnější místa Svaté země – Mgr. Veronika Čepelková
13:00 – 13:30 – přestávka, přesun do kostela Nanebevzetí Panny Marie
13:30 – bohoslužba – hlavní celebrant P. Ing. Miloslav Fiala, OPraem.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou