Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vychází kniha čínského disidenta

Datum publikace14. 6. 2011, 16.15
TiskTisk

Českého vydání se v těchto dnech dočká kniha čínského disidenta Kao Č’- šenga Za Čínu spravedlivější. Při příležitosti křtu knihy proběhne 27. června od 11. hodin v Senátu PČR  pod záštitou senátora Jaromíra Štětiny a předsedy PEN klubu Jiřího Dědečka  tisková konference s následnou diskusí.

Praha: Autor knihy Kao Č’-šeng je jedním z nejvýznamnějších čínských právníků, který je však v současnosti již  přes 800 dní pohřešován. Jeho kniha vede čtenáře na nejchudší čínský venkov, do soudních síní a nakonec i do mučíren tajných pracovních táborů. Kao vždy odvážně hledal spravedlnost pro nejohroženější skupiny Číňanů: pro postižené, vyvlastněné, vdovy po obětech důlních neštěstí či pronásledované stoupence hnutí Falun Gong. Nesčetněkrát přitom čínský komunistický režim donutil, aby se řídil platnými zákony své země. Stal se natolik nepohodlným, že musel několikrát bojovat o holý život a momentálně je vězněn na neznámém místě.

Tiskové konference a následné diskuse se mimo jiné zúčastní i poslanec Marek Benda či zpěvák Pepa Nos.

Akce proběhne v Hlavním sále Valdštejnského paláce, Valdštejnské náměstí 17/4, Praha 1, vchod recepce C2.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou