Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

4. pěší pouť z Opavy na Velehrad ve dnech 4 -10. 7.

Datum publikace22. 6. 2011, 17.08
TiskTisk

Už po čtvrté budou ve dnech od 4. do 11. července 2011 putovat mladí (a nejen mladí) pěšky z Opavy na Velehrad. Trasa dlouhá skoro 150 km je rozdělená do 7 etap: Opava-Fulnek-Bělotín-Paršovice-Holešov-Kvasice-Traplice-Velehrad.

Opava: Heslem letošní pouti je heslo Světových Dnů Mládeže v Madridu:
V Kristu zapusťte kořeny, na Něm postavte základy, pevně se držte víry“ (srov. Kol 2,7). Duchovním patronem pouti bude blahoslavený papež Jan Pavel II.

„V průběhu putování budeme rozjímat jeho slova, která během svého pontifikátu říkal mladým. Čas, někdy malé puchýře a únavu budeme obětovat jako poděkování Pánu Bohu za dar jeho blahořečení a prosit za českou mládež, naše rodiny a Světové Dny Mládeže,“ uvedl P. Bartłomiej Blaszka z farnosti Hněvošice, který pouť pro mládež připravuje.

Na pěší pouti nikdy nechybí Eucharistie, adorace, společná modlitba, svědectví a krásné společenství,“ dodal otec Bartek a srdečně pozval všechny zájemce o tuto netradiční duchovní akci. Zájem o putování v minulých letech měli i lidé, kteří se mezi mladé již nebo ještě nepočítají. „V loňském roce bylo nejmladšímu poutníkovi bylo 12 a nejstaršímu 58 let,“ dodal otec Blaszka.  Na pouť se můžete přihlásit ve všech farnostech opavského děkanátu.

 Více informaci najdete na webových stránkách: www. opavskapout.wz.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou