Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskupské gymnázium v Ostravě slaví 20 let od založení

Datum publikace24. 6. 2011, 11.54
TiskTisk

Na konec školního roku naplánovalo Biskupské gymnázium Ostrava oslavu 20. výročí od založení. Program oslav zahájí již ve čtvrtek od 16.30 hodin školní akademie v prostorách kina Luna v Ostravě-Zábřehu. Vlastní den oslav se soustředí do pátku 24. června 2011 přímo v prostorách školy na ulici Karla Pokorného v Ostravě-Porubě.

Ostrava: Oslavy zahájí mše svatá sloužená od 10.00 hodin na školním dvoře. Hlavním celebrantem bude ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. V případě nepříznivého počasí se bude mše svatá sloužit v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Ostravě-Pustkovci. Po bohoslužbě bude přímo v budově školy v 11.30 hodin slavnostně otevřena výstava minerálů. Sbírku minerálů sestavil Petr Slavíček (1962), který v roce 1984 tragicky zahynul v Rychlebských horách při sběru nerostů.

Od 13.00 hodin program oslav 20. výročí založení školy pokračuje besedou se všemi řediteli, zástupci ředitelů, spirituály, kněžími, některými zaměstnanci a absolventy BiGy, kteří se ve škole za uplynulé dvě dekády vystřídali.

Od 14.00 – 22.00 je možnost setkávání příchozích v různých zákoutích školy a školního dvora. K dispozici bude čajovna (v knihovně) a zde vystavené kroniky, kavárna (v hudebně), posezení při cimbálové muzice, koncert kapel v tělocvičně, dětský koutek, příspěvky do školní kroniky (příchozí mohou napsat pozdrav do školní kroniky), možnost setkání třídních kolektivů (v jídelně).

Po celou dobu bude možné zakoupit propagační předměty, DVD, drobné občerstvení nebo grilovat na školním dvoře.

Více o Biskupském gymnáziu na www.b-g.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou