Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Novinky z nakladatelství Refugium

Datum publikace24. 6. 2011, 12.19
TiskTisk

Olomoucké nakladatelství Refugium Velehrad – Roma uvádí v těchto dnech na trh tři knižní novinky, mezi kterými je i poslední titul, jenž za svého života sepsal kardinál Tomáš Špidlík. Jejich krátkou anotaci vám přinášíme.

Tomáš Špidlík: O povolání - Několik užitečných úvah

Poslední titul, který kardinál Tomáš Špidlík za svého života sepsal, se věnuje tématu Povolání. Odpovídá v něm na nejčastější námitky, pochybnosti a otázky, které si klade každý, před nímž vyvstane čas volby směru života. A nejen to. Jelikož zná autor bravurně tradici, může moudrou pedagogikou osvětlit spletitou problematiku povolání, jejíž zákonitosti jsou dobře uplatnitelné právě v současném světě.

Francesco De Lazzari:  Eucharistický život svaté Kláry

Světice Klára (1194–1253) je patronka těch, kdo užívají televizi a v ní pracují; patronka těch, kdo mají problémy se zrakem, anebo těch, kteří pracují se sklem, ať v průmyslu či umělecky. Je však i patronkou těch, kteří hledají hlubší vztah k eucharistii. Autorův text nám vyzvedává střed její oduševnělosti: důvěrné odevzdávání se eucharistickému Kristu.

Lázaro Iriarte: Svatá Veronika Giuliani - Závrať z Boží lásky

Veronika Giuliani (1660–1727), italská klariska-kapucínka, stigmatizovaná mystička, cholerická osobnost paradoxně nepopsatelného klidu a veselí, je chápána jako patronka těch, kdo zakoušejí nedůvěru od nejbližších, anebo jsou vystaveni nesprávným ideologickým postojům, argumentujícím jménem Božím. Autor ve svém líčení uvádí historické údaje nejnovějšího bádání života světice.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou