Lupa
Obsah Obsah
Portál

Papež spustil nové vatikánské stránky

Datum publikace29. 6. 2011, 11.15
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. včera prostřednictvím svého nového ipadu oficiálně spustil internetový portál News.va, který  obsahuje informace ze všech důležitých zpravodajských webů Svatého stolce (Fides, Vatikánské tiskové středisko, Radio Vaticana, CTV atd).  

Vatikán: Pro Benedikta XVI. je to způsob, jak oslavit své dnešní úctyhodné kněžské jubileum a zároveň držet krok s moderní technologií. V tabletu, který papež obdržel, je uloženo i  video připravené pro něj vatikánskou agenturou Rome Reports,  které mapuje jeho povolání ke kněžství a obsahuje zajímavý rozhovor s jeho bratrem, německým knězem Georgem Ratzingerem. Papež také napsal zprávu na sociální síť twitter, ve které oznamuje start tohoto webového portálu. Jedná se o vůbec první papežovu zprávu na twitteru a  Svatý otec se ji rozhodl publikovat  v angličtině: “Dear Friends, I just launched News.va Praised be our Lord Jesus Christ! With my prayers and blessings, Benedictus XVI.” (Drazí přátelé, právě jsem spustil News.va. Pochválen buď náš Pán Ježíš Kristus! V modlitbě a s požehnáním, Benedictus XVI.)

 

Video ze spuštění portálu news.va papežem Benediktem XVI. na stránkách Rome Reports.

 

www.news.va

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou