Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Diecézní pouť dětí na Prašivou 'Babičko, dědečku, vyprávěj'

Datum publikace1. 7. 2011, 10.00
TiskTisk

Setkání dětí s biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem v první prázdninový den je připraveno na pátek 1. července 2011. Téma letošní diecézní pouti dětí na Prašivou zní 'Babičko, dědečku, vyprávěj' a je zaměřené na pozvávání života prarodičů malých poutníků. Pouť dětí připravuje Katechetické a pedagogické centrum při ostravsko-opavském biskupství.

Program začíná v 10.00 hodin v areálu Kamenité nedaleko Vyššních Lhot mší svatou pod širým nebem. Hlavním celebrantem bohoslužby bude biskup František Václav Lobkowicz. Po mši svaté bude program pokračovat výstupem na horu Prašivá a odpoledním programem zaměřeným letos právě na poznávání života svých předků. Na různých stanovištích se děti seznámí s hrami svých dědečků a babiček, nakouknout do dobových modlitebních knížek, setkají se s dráteníkem a poznají řadu dalších věcí, které se používaly v době, kdy byli dětmi jejich prarodiče. Odpolední program zakončí požehnání před kostelíkem sv. Antonína Paduánského v 15:30 hodin. /V případě deštivého počasí program na hoře Prašivá nebude možné realizovat a po mši svaté bude setkání ukončeno./

Jako 'vstupné' si letos s sebou mají děti přivézt bavlněné klubíčko příze 'Sněhurka', ze kterých babičky z Opavy upletou obvazy pro malomocné v Indii a Africe. Pletením obvazů se zabývá dobrovolné sdružení Charity Opava 'Klub svaté Anežky'. Výrobou obvazů pro nemocné leprou se zabývá třicet opavských seniorek, které v práci pro trpící nalezly ušlechtilou náplň volného času a radost z toho, že mohou být užitečné. K pletení obvazů využívají bílou přízi Sněhurka ze stoprocentní bavlny, která nedráždí rány statickou elektřinou. S nárůstem pletařek však narostly náklady na její pořízení. Klubíčka přinesená dětmi na Prašivou jim zajistí materiál pro výrobu stovek obvazů.

Více informací o pouti na Prašivé najdete na www.kpc-ostrava.archa.info

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou