Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Evropské hry handicapované mládeže v Brně sklidily úspěch

Datum publikace4. 7. 2011, 14.10
TiskTisk

Slavnostním ceremoniálem na Špilberku skončil v sobotu 2. června 2011 večer třetí ročník sportovního klání mladých handicapovaných sportovců, které letos neslo označení Evropské hry handicapované mládeže Brno 2011. Účastnilo se jich 420 sportovců z 12 evropských zemí, kteří se utkali v celkem v 92 disciplinách.

Brno: Slavnostním ceremoniálem na Špilberku skončil v sobotu 2. června večer třetí ročník sportovního klání mladých handicapovaných sportovců, které letos neslo označení Evropské hry handicapované mládeže Brno 2011. Ohlas letošních soutěží je ve všech směrech velkým příslibem pro budoucí rozvoj her handicapované mládeže.

„Naším cílem bylo posunout vnímání sportu handicapovaných v očích veřejnosti,“ říká předseda organizačního výboru her Juraj Groch. „Chtěl bych tedy – kromě velkých díků našim partnerům a sponzorům – vyjádřit vděčnost a uznání zejména médiím, která pochopila, že soutěže handicapovaných dětí a mládeže nepatří do rubrik s charitou a kuriozitami, ale na sportovní stránky. Ostatně ve světě se začíná prosazovat trend, že discipliny, v nichž soutěží handicapovaní sportovci, jsou začleňovány do běžných sportovních podniků – tedy že například sprinty na vozíku tvoří jednu z kategorií atletických závodů.“

Evropské hry handicapované mládeže Brno 2011, které jsou největším podnikem svého druhu v Evropě, organizuje Nadační fond Emil ve spolupráci s Evropským paralympijským výborem. Do Brna přijelo 420 sportovců ze 12 evropských zemí (Rakousko, Bulharsko, Chorvatsko, Česko, Estonsko, Itálie, Litva, Lotyšsko, Německo, Slovensko, Rusko, Polsko), kteří se utkali v atletice, plavání, boccie, stolním tenise, tenise, šachách, streetballu, handbiku a regatě modelů plachetnic, celkem v 92 disciplinách. Na regulérnost dohlíželo 45 rozhodčích.

Program her doplnila konference o zaměstnávání handicapovaných, výtvarné dílny v rámci přehlídky Sochy v ulicích, fotografická soutěž a další aktivity.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou