Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katolická charismatická konference 2011 začíná

Datum publikace4. 7. 2011, 14.03
TiskTisk

Tři tisíce zaregistrovaných účastníků, další dva tisíce se jako každoročně očekávají na  dílčích částech programu. Pro neslyšící připravili organizátoři novinku - v hale F vymezený  prostor  se sluchadly, která si mohou přepnout do tzv. 'T' režimu. Dvacátý druhý ročník Katolické charismatické konference začíná ve středu 6. července 2011 v Brně.

Brno: Již po páté se účastníci letošního 22. ročníku Katolické charismatické konference vypraví do jihomoravské metropole. Hlavní program konference, která je naplánována ve dnech 6. až 10. července 2011, proběhne  opět v moderním pavilónu F na brněnském výstavišti BVV. Záštitu nad konferencí převzal brněnský biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek.

Motto letošní konference tvoří evangelní úryvek  'Udělejte všechno, co vám řekne' (Jan 2,5). Konference začíná ve středu 6. července 2011 v 19.00 hodin bohoslužbou v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově, které bude předsedat  biskup Vojtěch Cikrle.

Hlavním řečníkem bude letos známý italský kapucín P. Raniero Cantalamessa. Vedle dalších aktivit působí od roku 1980  také jako papežský kazatel - dává rekolekce papežské kurii a o velkých svátcích káže v bazilice sv. Petra. Statisíce lidí sledují pravidelně jeho sváteční slovo v italské televizi RAI, je autorem řady titulů duchovní literatury. Přednášejícími budou také: P. Vojtěch Kodet, P. Aleš Opatrný, Karel Řežábek, P. Petr Karas, Viola a Augustin Svobodovi a další.

Katolickou charismatickou konferenci organizuje v České republice od roku 1989 hnutí Katolické charismatické obnovy. Jedná se o čtyřdenní akci duchovně formačního charakteru, určenou nejen pro členy a sympatizanty tohoto hnutí, ale pro křesťany jakékoli spirituality, i pro tzv. hledající. Program konference tvoří přednášky, adorace, neformální setkání, společná modlitba a bohoslužby. Nedílnou součástí programu bývá 'dětská konference', proto konferenci navštěvuje stále více rodin s dětmi. K dění na konferenci patří i kulturní nabídka – divadelní představení, koncerty apod.

Další informace: http://konference.cho.cz

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou