Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Panel Spiritualita a film na 46. MFF Karlovy Vary

Datum publikace4. 7. 2011, 15.00
TiskTisk

Na 46. MFF Karlovy Vary letos proběhne také mezinárodní panel „Spiritualita a film“.  Posílí tak už nemalé zastoupení křesťanů na festivalu. Pořádají ho organizace SIGNIS, INTERFILM a televize Noe.

Karlovy Vary: Na 46. MFF Karlovy Vary, nejdůležitější filmové přehlídce střední Evropy a jedné z nejsledovanějších kulturních událostí roku v České republice, budou výrazněji než jindy zastoupeny také křesťanské církve.

Už od roku 1994 se na karlovarské přehlídce podílí ekumenická porota. Letos navíc do programu festivalu přibyl mezinárodní panel  „Spiritualita a film.  bude zabývat vazbami mezi filmem a duchovní stránkou člověka. Proběhne ve středu 6. července 2011, v 16:00, v Konferenčním sále a je přístupný filmovým profesionálům, novinářům i veřejnosti.

Účastníci panelu se dotknou duchovního vnímání filmu, historie a funkce ekumenických porot na filmových festivalech či možnosti pojmout film jakožto nástroj spirituálního i obecně individuálního rozvoje člověka. Pozvaní hosté budou také diskutovat o vybraných filmech uvedených na 46. MFF Karlovy Vary.

Panel pořádají organizace SIGNIS, INTERFILM a televize Noe. Zúčastní se ho Jaromír Blažejovský (ČR), Reinhold Zwick (Německo), Waltraud Verlaguet (Francie), Jes Nysten (Dánsko) a další odborníci na dané téma.

Vedle ekumenické poroty a mezinárodního panelu proběhne během MFF také několikadenní seminář pro zástupce křesťanských církví. Účastníci shlédnou vybrané filmové projekce a kromě toho budou mít  příležitost setkat se s filmovými profesionály, kritiky i akademiky. Cílem semináře je seznámit účastníky se současným uměleckým filmem a s možnostmi jeho využití v rámci pastorace.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou